Taal: pocketnavigation.de pocketnavigation.nl

Je bent niet aangemeld.

  • Registreren
  • Aanmelden
  • Ledenlijst
  • Galerie

Beste bezoeker hartelijk welkom bij: pocketnavigation.nl forum. Als dit je eerste bezoek aan deze site is, lees dan alsjeblieft de Hulp door. Daar wordt je de bediening van deze site verder uit de doeken gedaan. Om de volledige functionaliteit van deze site te gebruiken, moet je je registreren. Gebruik daarvoor het aanmeldformulier, of laat je nader informeren over de registratieprocedure. Mocht je je al eerder geregistreerd hebben, dan kun je je hier aanmelden.


1

dinsdag, 29. maart 2011, 22:38

Updaten kaarten GoPal P4425

Hallo, ik ben nieuw op dit forum.

Heb een Medion GoPal P4425, heb onlangs de nieuwe kaarten van West-Europa gekocht, probeer die nu te installeren via GoPall Assistant. De kaarten van België en Nederland heb ik erop gekregen, maar een volgende kaart lukt niet meer. Het "synchroniseren" duurt wel een hele tijd (ik werk met USB-kabeltje, heb geen kaartlezer), maar na afloop blijkt dat de nieuwe kaart toch niet op mijn gps staat. Wat doe ik fout?

Bij voorbaat dank voor de hulp,

Paul

Harold

Administrator

Bijdragen: 1 409

Woonplaats: Den Haag

  • Persoonlijk bericht sturen

2

woensdag, 30. maart 2011, 18:39

Beste Paul,

Allereerst welkom op het forum.

Weet je zeker dat de kaart wordt geinstalleerd naar de SD-kaart? Een veel voorkomend probleem is namelijk dat het interne geheugen van je navigatiesysteem niet groot genoeg is voor het kaartmateriaal of dat de SD-kaart niet groot genoeg is voor het kaartmateriaal.
Vragen en problemen omtrent navigatie worden uitsluitend via het FORUM beantwoordt.

3

woensdag, 30. maart 2011, 20:00

Beste Harold,

Dank voor uw vlugge reactie.

Er staat: "Geselecteerde drive: MDPNAP4425TR36/Extern geheugen", dus ik neem aan dat dat de SD-kaart is. Vervolgens staat er: "Geheugenruimte: Beschikbaar 315 MB, Benodigd 0 MB, Gebruikt 1568 MB". Is er dan te weinig ruimte? Ik dacht dat bij het synchroniseren de oude kaarten overschreven worden door de nieuwe, dus dat er niet (veel) extra-ruimte nodig is. Of vergis ik mij? ik ben absoluut geen computerspecialist...

Vriendelijke groet,

Paul

Harold

Administrator

Bijdragen: 1 409

Woonplaats: Den Haag

  • Persoonlijk bericht sturen

4

woensdag, 30. maart 2011, 21:16

Dat klopt het externe geheugen is inderdaad de SD-kaart. Schijnbaar heb je een SD-kaart waarop nu nog 315 MB vrij is. Als je via Windows verkenner op de SD-kaart kijkt zou je het mapje "MapRegions" moeten zien staan. Hierin worden de kaarten opgeslagen. Wat je nu het beste kunt doen is een backup maken van deze mappen naar de harde schijf van je computer. Vervolgens verwijder je de map "MapRegions' van het interne en externe geheugen (let op altijd eerst backup maken!). Probeer daarna nog eens de kaarten te installeren.

Harold
Vragen en problemen omtrent navigatie worden uitsluitend via het FORUM beantwoordt.

5

vrijdag, 1. april 2011, 12:14

Dank u, Harold. Het is nu blijkbaar toch aan het lukken. Ik vermoed dat er een conflict ontstaan was tussen de GoPal Assistant en de instellingen van ActivSync. Dat lijkt nu opgelost te zijn.

Vriendelijke groet,

Paul

6

dinsdag, 9. augustus 2011, 08:51

E4430 medion

Beste lezer ik zit met het zelfde, Ik heb nieuwe kaarten gekocht en ik krijg ze niet op mijn externe schrijf ben al 2 dagen bezig.En hoe maak ik een backup van mijn toestel . Ik heb nog 2 dagen de tijd om het te proberen . Dank alvast voor de reactie Josee.

Actueel op pocketnavigation.nl
Sygic navigatie app
Sygic heeft een nieuwe versie van haar navigatie-app voor smartphones klaar staan. Daarnaast komt men ook met een versie voor vrachtwagenchauffeurs... verder
pocketnavigation.nl nieuws
Apple integratie auto
Apple onderzoekt een oplossing om auto's in parkeergarages te kunnen terugvinden met de iPhone... verder
NAVIGON iOS
Nieuwe update van de NAVIGON iOS software zou Bluetooth en andere problemen moeten oplossen... verder
Laatste reviews
Vergelijkingstest solarladers
Met een oplader op zonne-energie kun je smartphones en navigatiesystemen opladen met behulp van... verder
Inductieladen
Een eenvoudige handleiding om de Sony Xperia mini pro achteraf te voorzien van draadloos... verder
Advertentie